Nejjednodušší rostlinný tvaroh, z 1 ingredience a navíc plný probiotik
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Ingredience:
- 250 g rostlinného jogurtu (domácího nebo kupovaného; my použili domácí sójový vyrobený dle e-booku Probiotické super-jogurty bez mléka)
1. Nachystáme si pomůcky
Budeme potřebovat hrníček, malé sítko na čaj a kousek látky (např. látkový kapesník) nebo netkané textilie. Na hrníček položíme sítko a na něj látku.
2. Vlijeme jogurt
Do sítka vystlaného látkou nalijeme jogurt a necháme několik hodin odkapávat. Případně můžeme látku i vyměnit, pokud by byla příliš mokrá.
Tip: Do jogurtu můžete v tomto kroku vmíchat i sůl, citrónovou šťávu a bylinky a vytvořit si tak krémový sýr.
3. Hotovo
Jakmile jsme spokojení s konzistencí tvarohu (hotový tvaroh bude dobře držet pohromadě), vyklopíme ho a můžeme používat dle libosti. 🙂
Slitou tekutinu (tzv. syrovátku) můžeme použít jako startér k výrobě domácích rostlinných jogurtů (např. dle e-booku Probiotické super-jogurty bez mléka), probiotických pomazánek a sýrů nebo fermentovaných kaší. Anebo ji vypijeme či použijeme do smoothie.
Tip: Výborný je nasladko například s ovocem, ve sladkých krémech nebo naslano jako ochucená pomazánka na chléb aj.
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.