před 4 lety Děkování300 lidí poděkovalo

Návod, jak vyrobit Lievito Madre kvásek. Krok po kroku pro začátečníky

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů? Co takhle si odlehčit?

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?

Co takhle si odlehčit?

Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?

A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací

✨Stáhnout ukázkový jídelníček zdarma ✨

Založení LM kvásku (Lievito madre) nebylo nikdy jednodušší. Efektivní, jednoduchý a ověřený postup výroby tradiční italské kváskové mámy na přípravu sladkých kynutých dobrot – pěkně krok po kroku. Narodí se za 14 dní přímo ve vaší kuchyni.

Lievito Madre, LM kvásek nebo kvásková máma. Tento tuhý kvásek pochází z Itálie a stává se u nás čím dál tím víc populární.

LM kvásek dělá pečivo extra nadýchané, jemné a vláčné a neovlivňuje jeho chuť (na rozdíl od žitného kvásku, který dává pečivu typickou chlebovou chuť). Proto se hodí zejména ke kynutí sladkých koláčů, buchet, trdelníků, lívanců, ale i baget, rohlíků, pizzy a dalších dobrot. A navíc není o nic náročnější na péči a kynutí než žitný kvásek, hodí se i pro začátečníky s kváskováním.

Kvásková máma je ideální kvásek na kynutí pečiva pro strávníky, kteří byli zvyklí na klasické drožďové pečivo a koláče a chtějí ho vyměnit za zdravější variantu.

Tento kvásek je sice vyrobený z bílé mouky a bílou mouku se i krmí, ale neznamená to, že s ním musíte péct pouze bílé pečivo. Hodí se i do těst založených na celozrnné či jiné mouce.

Na LM kvásek potřebujete:

  • dobře vymytou širší skleničku nebo plastovou dózu s víčkem
  • vařečku
  • nůž
  • digitální váhu
  • bílou pšeničnou hladkou nebo polohrubou mouku
  • vodu
  • med (nejlépe od včelaře, který se o včely stará s láskou a respektem, nebereme jim většinu medu, nemění za cukr a nekrmí chemickými léky)
  • návod na založení kváskové Supermámy (ke stažení níže)

Jdeme na to!

Pro jednoduchost jsme pro vás připravili plán „Jak se rodí kvásková Supermáma“ k vytištění nebo uložení do počítače:

Stáhnout

Stáhněte si jej a začněte s výrobou kváskové Supermámy nejlépe večer před spaním, nebo ráno po probuzení. Za 14 dní bude Supermáma hotová a budete s ní moci poprvé péct.

Přejeme, ať vám doma dobře kvasí!

Pokud už máte kváskovou Supermámu narozenou, můžete pokračovat třeba výrobou trdelníků nebo japonského sladkého pečiva Melonpanu.

Použití je široké – nejen na bílé pečivo, ale také na celozrnné či bezlepkové.

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů? Co takhle si odlehčit?

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?

Co takhle si odlehčit?

Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?

A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací

✨Stáhnout ukázkový jídelníček zdarma ✨

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 300 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…

Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.

a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom

✨Získat přístup✨

Střevo

Otestujte si své střevo

Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.

Otestovat si střevo

Komentáře

Chcete přidat komentář k článku?

Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.

¨