před 5 měsíci Děkování8 lidí poděkovalo

Takto vypadají chleby začátečníků v kváskování

Jak vypadalo vaše první kváskování? Anebo jste si na to ještě netroufli a bojíte se, že to nezvládnete? Pak se podívejte, jak si s prvním chlebem poradili studenti našeho kurzu, kteří na tom byli stejně, jako teď vy.

Můj první chleba byla katastrofa

Toto byl můj první chleba. Kynul v hrnci, protože jsem neměla formu 🙂

Kváskování pro mě byla ze začátku alchymie. Bála jsem se. Ale rozhodla jsem se to zkusit, jak už jsem psala ve svém příběhu.

Těšila jsem se na svůj první kváskový chleba, ale po upečení přišlo zklamání. Byla to tvrdá placka, se kterou bych mohla klidně vysklít okna. Byla jsem naštvaná. „Ne, nezvládnu to. Kváskování asi není pro mě.“ Ale nevzdala jsem to.

Chyba nebyla ve mně, ale v neúplných a pro začátečníka chaotických a nepochopitelných postupech na internetu. A tak jsem se rozhodla tento nedostatek napravit a vytvořila materiály, návody a recept na chléb tak, aby podle nich chléb upekl i naprostý začátečník v kváskování.

A jak se podařil první chléb začátečníkům v kváskování, kteří naším kurzem s těmito návody a materiály prošli? Mrkněte!

První chleby našich studentů – když je dobrý návod, jde to!

„Kurz ‚Chleba na 3 zamíchání‘ je TOP. O kváskovém pečení jsem uvažovala už dlouho, ale veškeré ty postupy mi připadaly pro začátečníka moc složité. Ale díky kurzu je pečení tak jednoduché, že zakoupení kurzu budu považovat za nejlepší rozhodnutí v mém životě.

Jana Hájková

Pár dní před tím, než jsem narazila na Superkvašáky a návod na vytvoření kvásku, jsem se zařekla, že už nikdy! Protože první pokus, kdy jsem kvásek a následně chleba dělala podle chaotických postupů různě po internetu, dopadl katastrofálně. Od té doby uběhlo více než 10 dní a teď je tu, první povedený kváskovy chleba. ? Jsem moc nadšená, děkuji za skvělý návod.“ (Hana Černá)

Do nedávna mě nenapadlo, že někdy budu péct vlastní chleba. Sdílím svůj výsledek. Chleba jsem dělala podle kurzu na kváskový chleba od Superkvašáků a byl naprosto vynikající. ? Navíc kurz byl krásně přehledný a milý a mě jakožto úplného nováčka a patlala přesvědčil, že upéct chleba zvládnu i já ? Díky za to!“ (Sabina Břenková)

Veliká radost a vděčnost. Kváskový chleba žitno špaldový chleba se povedl.“ (Bella Alca)

Dobrý den, děkuji SUPERKVAŠÁKŮM za pomoc při přípravě celožitného kváskového chleba, byť návod byl perfektní i s obrázkovým doprovodem, přece jen jsem udělala začátečnickou chybku, ale nakonec se vše zdárně podařilo, chleba byl moc dobrý a měla jsem radost z vlastní práce. Těším se i na další recepty, jen ten čas mi k tomu někdy chybí.“ (Dita Sodomková)

Zkusila jsem poprvé péct chleba z kvásku který jsem si sama vypěstovala a výsledkem byl jednoznačně nejlepší chleba, který jsem doposud upekla. Nadýchaný, křupavý zkrátka výborný! ? Kurz se mi moc líbí. Je tam všechno hezky vysvětleno a je skvělým průvodcem při prvním pečení z kvásku.“ (Hana Drahovzalová)

Děkuji za Váš kurz! ? Už dlouho jsem něco podobného hledala… něco, kde bude přesně a jednoduše popsáno kdy, kolik, čeho a kam dát ? je úžasné, jak jednoduché může být upéct skvělý kváskový chléb. ?? já se toho vždycky bála, ale s Vámi je radost péct. ?

Velmi doporučuji, začala jsem kurzem Kváskový chléb na 3 zamíchání, vše se povedlo, přehledný návod, podpora, když jsem si nevěděla rady byla obratem. Dnes už mám zakoupené další 3 e-booky a jsem stále nadšená. Přeji tvůrcům i sobě, abychom se dočkali dalších.“ (Gabriela Kuchařová)

Díky Superkvašákům jsem si upekla svůj první kváskový chléb a musím říct, že lepší jsem ještě nejedla. Děkuju za Vás a za inspiraci, kterou dáváte.“ (Kristina Jenšovská)

Chuťově chléb zaujal mamku, bratra i partnera, který má nejradši klasickou Šumavu, ale tento chléb si občas dá i samotný jako „zákusek“ 🙂 Moc díky za všechny rady!“ (Katka R.)

Ještě stále si myslíte, že zrovna vy kváskový chléb nezvládnete upéct? 🙂

Na našem webu najdete spoustu volně dostupných návodů, informací a materiálů, kterými můžete začít (např. článek 8 věcí, které potřebujete vědět o kváskovém pečení, manuál pro začátečníky). A pokud nechcete sami studovat, můžete projít naším kurzem Kváskový chléb na 3 zamíchání, ve kterém i z vás uděláme pekaře. 🙂

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 8 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…
Střevo

Otestujte si své střevo

Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.

Otestovat si střevo