před 4 týdny Děkování5 lidí poděkovalo

Kimchi cookies, nejoblíbenější křehké sušenky z fermentované zeleniny

Pro všechny, kteří se snaží omezit sladkosti a rádi mlsají sušenky, zkuste je teď naslano! Třeba právě tyto z kimchi. U nás se ihned staly hitem. Jsou zdravé, křehké a lehce kořeněné po kimchi.

Ingredience (na cca 23 ks)

  • 200 g celozrnné mouky (např. špaldové nebo pšeničné), v případě bezlepkové diety pohankové mouky
  • 200 g kimchi (např. dle tohoto receptu)
  • 100 g oleje nebo změklého rostlinného másla (např. podle tohoto receptu)
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo jiného zdravějšího sladidla
  • 1 lžička soli

1. Nachystáme kimchi

Pokud je kimchi hodně šťavnaté, vodu zcedíme a dáme stranou. Kimchi nahrubo rozmixujeme nebo pokrájíme na menší kousky.

2. Připravíme těsto

V míse smícháme mouku, sůl, kimchi, sladidlo a olej. Zpracujeme v pružné a nelepivé těsto.

Pokud by bylo příliš suché, přilijeme trošku vody z kimchi, pokud mokré, přisypeme mouku. Nejlépe necháme ještě 30 minut odležet, ale není nutné.

3. Uděláme placičky

Z těsta odebíráme kousky a v ruce tvarujeme malé placičky. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Vrch každé sušenky můžeme ozdobit vzorem vytvořeným pomocí vidličky.

4. Pečeme

Nahřejeme troubu na 230 °C a vložíme do ní plech se sušenkami. Pečeme cca 12–15 minut. Sušenky jsou hotové, jakmile jsou zespodu zlatavé.

Vytáhneme a necháme je vychladnout. Po vytažení z trouby budou ještě měkké, ale jakmile vychladnou, zkřehnou. Uchováváme vystydlé v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 5 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…
Komentáře

Chcete přidat komentář k článku?

Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.

Pozor

Právě probíhá akce na e-book:

Do konce zbývá: 7. 8. 2020, 23:59

Probiotické super-jogurty bez mléka

11+ receptů na rostlinné jogurty, které jsou chutné, husté a prospěšné pro střevní mikrobiom. Od kokosu, přes mandle až po oves. Bez laktózy a živočišného mléka.

Zobrazit podrobnosti