Kimchi cookies, nejoblíbenější křehké sušenky z fermentované zeleniny
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookie3.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Ingredience (na cca 23 ks)
- 200 g celozrnné mouky (např. špaldové nebo pšeničné), v případě bezlepkové diety pohankové mouky
- 200 g kimchi (např. dle tohoto receptu)
- 100 g oleje nebo změklého rostlinného másla (např. podle tohoto receptu)
- 1 lžíce javorového sirupu nebo jiného zdravějšího sladidla
- 1 lžička soli
1. Nachystáme kimchi
Pokud je kimchi hodně šťavnaté, vodu zcedíme a dáme stranou. Kimchi nahrubo rozmixujeme nebo pokrájíme na menší kousky.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookies-700x466.jpg)
2. Připravíme těsto
V míse smícháme mouku, sůl, kimchi, sladidlo a olej. Zpracujeme v pružné a nelepivé těsto.
Pokud by bylo příliš suché, přilijeme trošku vody z kimchi, pokud mokré, přisypeme mouku. Nejlépe necháme ještě 30 minut odležet, ale není nutné.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookies2-700x466.jpg)
3. Uděláme placičky
Z těsta odebíráme kousky a v ruce tvarujeme malé placičky. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookie5-700x466.jpg)
Vrch každé sušenky můžeme ozdobit vzorem vytvořeným pomocí vidličky.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookie4-700x466.jpg)
4. Pečeme
Nahřejeme troubu na 230 °C a vložíme do ní plech se sušenkami. Pečeme cca 12–15 minut. Sušenky jsou hotové, jakmile jsou zespodu zlatavé.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/07/cookie6-700x466.jpg)
Vytáhneme a necháme je vychladnout. Po vytažení z trouby budou ještě měkké, ale jakmile vychladnou, zkřehnou. Uchováváme vystydlé v uzavřené nádobě v pokojové teplotě.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Tento recept je mls 😋
V podobných receptech se snažíme přinášet zdravější a modernější alternativy nejrůznějších pochutin, které slouží pro zpestření jídelníčku. Na našich mlsech náš jídelníček nestojí, ale rádi si je někdy dopřejeme. Přečíst si rozhovor o našem životním stylu – je Superkvašácká strava dokonalá?
![Děkování](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/heart-thank-you.png)
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/appka-nahled-banner@2x.png)
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
![Střevo](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/intestine.png)
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.
Chcete přidat komentář k článku?
Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.