před 3 lety Děkování72 lidí poděkovalo

Fermentovaná osvěžující rybízová limonáda (i pro děti)

Toto je fermentovaný super-recept s blahodárnými účinky na mikrobiom.
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů? Co takhle si odlehčit?

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?

Co takhle si odlehčit?

Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?

A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací

✨Stáhnout ukázkový jídelníček zdarma ✨

Kam se hrabou malinovky a limonády z obchodu… Tato fermentovaná limča je převálcuje na plné čáře! A navíc k ní stačí jen 4 ingredience a za 2 dny je hotová.

Ingredience (na 1 džbánek):

  • 200 g červeného rybízu (čerstvého nebo mraženého)
  • 1,5 l vody
  • 120 g kokosového nebo třtinového cukru
  • 2 lžičky kvásku

1. Zalijeme rybíz

Rybíz nasypeme do džbánku, mírně rozmačkáme vidličkou a zalijeme 0,5 l horké vody (60 °C).

2. Necháme odležet

Džbánek s rybízem necháme 10 minut odležet. Poté máme 2 možnosti (obě jsou výborné):

a/ Nefermentovaná – zalijeme zbytkem vody (1 litr), zamícháme a můžeme ihned podávat (zimní teplá verze), anebo zchladíme, např. v lednici a podáváme jako osvěžující limonádu.

b/ Fermentovaná, plná bublinek – ve vlažné směsi vody a rybízu rozmícháme cukr a kvásek či jiný startér, přilijeme zbytek vody (1 litr), přiklopíme víčkem nebo látkou a necháme džbánek 1–2 dny probublinkovat. Lžící 1–2× denně promícháme.

3. Naléváme!

Scedíme rybíz, případně limču vychladíme, rozlejeme do skleniček a podáváme. Můžeme přidat i kostky ledu, citrón, mátu atp.

Tip: Tato limča lze udělat i z jiného ovoce, např. malin. Přebytky ovoce si v létě zamrazte, ať si ji můžeme udělat a vychutnat i v zimě! 🙂

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů? Co takhle si odlehčit?

Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?

Co takhle si odlehčit?

Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?

A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací

✨Stáhnout ukázkový jídelníček zdarma ✨

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 72 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…

Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.

a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom

✨Získat přístup✨

Střevo

Otestujte si své střevo

Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.

Otestovat si střevo

¨