Rajčatové čatní, pikantní pochoutka indické kuchyně
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/10/DSC09473-scaled.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Příprava čatní je jednoduchá, ale časově o něco náročnější, protože musíme čekat, až se jednotlivé suroviny zcela rozvaří a propojí. Na druhou stranu nabízí širokou paletu chutí, podle toho, jakou variantu zvolíme. Naše dnešní tomatová volba je příjemně pikantní a nasládlá.
Ingredience:
- 250 g červené cibule
- 500 g rajčat
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce datlového sirupu / sladěnky
- sůl, pepř
1. Příprava zeleniny
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/10/DSC09465-1-700x467.jpg)
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, rajčata na o něco větší kousky a chilli papričku zbavíme stopky a semínek a nakrájíme opět najemno. Zeleninu vložíme do pánvičky.
2. Ochucování
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/10/DSC09470-700x467.jpg)
Přidáme zbytek ingrediencí – jablečný ocet, sirup, špetku soli a pepře. Všechno společně promícháme a poté 30-40 minut dusíme pod pokličkou. Občas promícháme, suroviny se tím ještě lépe spojí a zkontrolujeme si tak, že se nám připravované čatní nepřipaluje.
3. Hotovooo
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/10/DSC09476-700x467.jpg)
Hotové čatní přendáme do čisté skleničky a skladujeme v lednici. Používáme na dochucení jídel (buď rovnou do pokrmu, nebo servírovat bokem tak, aby si každý jídlo dochutil dle svých preferencí). Skvěle chutná a i na krajíci chlebu. Pokud byste si chtěli sami připravit i chléb, poslouží vám náš online kurz na přípravu kváskového domácího chlebu. S čerstvým voňavým pečivem tato pochoutka nabírá úplně jiný rozměr. Dobrou chuť!
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
![Děkování](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/heart-thank-you.png)
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/appka-nahled-banner@2x.png)
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
![Střevo](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/intestine.png)
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.
Chcete přidat komentář k článku?
Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.