před měsícem 8 to se mi líbí

Korejské pickles Danmuji aneb ředkev daikon nažluto

Zářivě žluté kousky ředkve ve sladko-kyselém nálevu. To je korejské pickles Danmuji. Křupavý a osvěžující kondiment k rýži nebo nudlím. Kdo jednou ochutná, zařadí do oblíbených receptů.

Ingredience:

  • menší daikon ředkev (bílá dlouhá)
  • 100 g zdravějšího sladidla (např. javorový či jiný sirup aj.)
  • 1/2 lžíce (cca 7 g) soli
  • 80 g jablečného octa (nebo více, dle chuti)
  • 200 g vody
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 15 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy

1. Nakrájíme ředkev

Ředkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

2. Připravíme nálev

V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, kurkumu a koření. Přivedeme k varu a vypneme.

3. Zalijeme ředkev

Do čisté sklenice naskládáme ředkev a zalijeme vývarem.

4. Necháme naložit a podáváme

Uzavřeme víčkem a necháme den v pokojové teplotě fermentovat. Poté přemístíme na den do lednice a můžeme konzumovat jako kondiment k hlavnímu jídlu, ke grilovaným pokrmům, do sendviče nebo jen tak jako zdravou chuťovku.

8 to se mi líbí

Právě probíhá -15% akce na nový e-book:

Probiotické super-jogurty
Do konce akce zbývá: 22. 7. 2020, 23:59

Probiotické super-jogurty bez mléka

11+ receptů na rostlinné jogurty, které jsou chutné, husté a prospěšné pro střevní mikrobiom. Od kokosu, přes mandle až po oves. Bez laktózy a živočišného mléka.

Podívat se na to

Diskuse k článku