před 6 měsíci Děkování17 lidí poděkovalo

Korejské pickles Danmuji aneb ředkev daikon nažluto

Zářivě žluté kousky ředkve ve sladko-kyselém nálevu. To je korejské pickles Danmuji. Křupavý a osvěžující kondiment k rýži nebo nudlím. Kdo jednou ochutná, zařadí do oblíbených receptů.
Toto je fermentovaný super-recept s blahodárnými účinky na mikrobiom.

Ingredience:

  • menší daikon ředkev (bílá dlouhá)
  • 100 g zdravějšího sladidla (např. javorový či jiný sirup aj.)
  • 1/2 lžíce (cca 7 g) soli
  • 80 g jablečného octa (nebo více, dle chuti)
  • 200 g vody
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 15 kuliček pepře
  • 3 bobkové listy

1. Nakrájíme ředkev

Ředkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

2. Připravíme nálev

V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, kurkumu a koření. Přivedeme k varu a vypneme.

3. Zalijeme ředkev

Do čisté sklenice naskládáme ředkev a zalijeme vývarem.

4. Necháme naložit a podáváme

Uzavřeme víčkem a necháme den v pokojové teplotě fermentovat. Poté přemístíme na den do lednice a můžeme konzumovat jako kondiment k hlavnímu jídlu, ke grilovaným pokrmům, do sendviče nebo jen tak jako zdravou chuťovku.

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 17 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…
Střevo

Otestujte si své střevo

Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.

Otestovat si střevo

Pozor

Vánoce přicházejí