Korejská kvašená zelenina (pickles) Danmuji aneb ředkev daikon nažluto
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/05/daikon2.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Ingredience:
- menší daikon ředkev (bílá dlouhá)
- 100 g zdravějšího sladidla (např. javorový či jiný sirup aj.)
- 1/2 lžíce (cca 7 g) soli
- 80 g jablečného octa (nebo více, dle chuti)
- 200 g vody
- 1 lžička mleté kurkumy
- 15 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
1. Nakrájíme ředkev
Ředkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/05/daikon3-700x439.jpg)
2. Připravíme nálev
V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, kurkumu a koření. Přivedeme k varu a vypneme.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/05/daikon5-700x466.jpg)
3. Zalijeme ředkev
Do čisté sklenice naskládáme ředkev a zalijeme vývarem.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/05/daikon4-700x476.jpg)
4. Necháme naložit a podáváme
Uzavřeme víčkem a necháme den v pokojové teplotě fermentovat. Poté přemístíme na den do lednice a můžeme konzumovat jako kondiment k hlavnímu jídlu, ke grilovaným pokrmům, do sendviče nebo jen tak jako zdravou chuťovku.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/uploads/2020/05/daikon-700x466.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/promoSuperJidelnicek@2x.jpg)
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
![Děkování](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/heart-thank-you.png)
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
![](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/appka-nahled-banner@2x.png)
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
![Střevo](https://superkvasaci.cz/wp-content/themes/kurz-theme/img/icons/intestine.png)
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.