Korejská kvašená zelenina (pickles) Danmuji aneb ředkev daikon nažluto
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Ingredience:
- menší daikon ředkev (bílá dlouhá)
- 100 g zdravějšího sladidla (např. javorový či jiný sirup aj.)
- 1/2 lžíce (cca 7 g) soli
- 80 g jablečného octa (nebo více, dle chuti)
- 200 g vody
- 1 lžička mleté kurkumy
- 15 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
1. Nakrájíme ředkev
Ředkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2. Připravíme nálev
V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, kurkumu a koření. Přivedeme k varu a vypneme.
3. Zalijeme ředkev
Do čisté sklenice naskládáme ředkev a zalijeme vývarem.
4. Necháme naložit a podáváme
Uzavřeme víčkem a necháme den v pokojové teplotě fermentovat. Poté přemístíme na den do lednice a můžeme konzumovat jako kondiment k hlavnímu jídlu, ke grilovaným pokrmům, do sendviče nebo jen tak jako zdravou chuťovku.
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.