Jednoduchá hořčice pouze ze tří ingrediencí
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Já osobně preferuji spíš kečup, ale pokud bych si měla vybrat hořčici, budu v budoucnu určitě volit tu doma vyráběnou. Je pouze ze tří ingrediencí a dělá se v podstatě „sama“.
Ingredience:
- 100g hořčičných semínek
- 150 ml jablečného octa
- 150 ml bílého vína (můžete použít i nealkoholické)
1. Smícháme ingredience
Všechny ingredience vložíme do skleněné misky a přikryjeme potravinovou fólií. Dáme do lednice.
2. Čekáme a mixujeme
Po třech dnech ingredience z misky přendáme do mixéru nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby přidáme vodu a já také doporučuju osolit lžičkou soli.
3. Ochutnávka
Když dosáhneme požadované konzistence, hořčici ochutnáme. Pokud bychom chtěli nažloutlejší barvu, můžeme si pomoct kurkumou, někdy se také hořčice dochucuje nějakým sladidlem – sladěnkou či datlovým sirupem. Podle mě ale byla chutná a autentická i bez těchto úprav.
Ve sterilizované uzavíratelné sklenici vydrží v lednici i měsíc. Domácí hořčici zdar!
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.
Chcete přidat komentář k článku?
Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.