před 2 měsíci Děkování28 lidí poděkovalo

Jednoduchá hořčice pouze ze tří ingrediencí

Hořčice je velmi oblíbená pochutina, která nechybí téměř v žádné domácnosti. V doma připravené hořčici nenajdeme žádné syntetické konzervanty ani barviva a navíc je opravdu výborná a snadná na přípravu.

Já osobně preferuji spíš kečup, ale pokud bych si měla vybrat hořčici, budu v budoucnu určitě volit tu doma vyráběnou. Je pouze ze tří ingrediencí a dělá se v podstatě „sama“.

Ingredience:

  • 100g hořčičných semínek
  • 150 ml jablečného octa
  • 150 ml bílého vína (můžete použít i nealkoholické)

1. Smícháme ingredience

Všechny ingredience vložíme do skleněné misky a přikryjeme potravinovou fólií. Dáme do lednice.

2. Čekáme a mixujeme

Po třech dnech ingredience z misky přendáme do mixéru nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. V případě potřeby přidáme vodu a já také doporučuju osolit lžičkou soli.

3. Ochutnávka

Když dosáhneme požadované konzistence, hořčici ochutnáme. Pokud bychom chtěli nažloutlejší barvu, můžeme si pomoct kurkumou, někdy se také hořčice dochucuje nějakým sladidlem – sladěnkou či datlovým sirupem. Podle mě ale byla chutná a autentická i bez těchto úprav.

Ve sterilizované uzavíratelné sklenici vydrží v lednici i měsíc. Domácí hořčici zdar!

Děkování

Poděkovat autorovi

Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.

Děkování 28 lidí poděkovalo za tento článek
Poděkovat Chvíli strpení…
Střevo

Otestujte si své střevo

Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.

Otestovat si střevo

Komentáře

Chcete přidat komentář k článku?

Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.