Cizrnové kari, pokrm plný koření z Indie
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Ingredience:
- 2 cibule
- 400 g uvařené cizrny
- olej
- hořčičná semínka
- loupaná rajčata
- cukr
- koření – zázvor, česnek, chilli, kurkuma, garam masala
- čerstvý koriandr
1. Příprava základu
Základ si připravíme postupně z těchto tří ingrediencí. Jako první přidáme do hrnce na mírně rozpálený olej dvě lžičky hořčičných semínek a restujeme je, dokud neprasknou. Poté přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. V dalším kroku přidáme půlku plechovky krájených rajčat a 5 minut společně povaříme.
2. Kořeníčko
K připravenému základu přidáme koření, které je uvedené v ingrediencích – od každého lžičku. Použila jsem také jednu lžíci třtinového cukru, aby byl výsledný pokrm mírně nasládlý. Můžete zvolit zdravější variantu, třeba sladěnku nebo datlový sirup. Vaříme společně dalších pár minut.
3. Finále
Finálním krokem je přidání cizrny a zhruba 250 ml vody. Skvěle by fungovalo i kokosové mléko. Krátce povaříme. Omáčka by měla zůstat krémová, poměrně hustá. V žádném případě nesmíme opomenout přidání čerstvého koriandru, který jídlo chuťově doplní a také ozdobí. Kari můžeme servírovat s rýži nebo indickým chlebem. Nechte si chutnat!
Je vám někdy těžko, býváte unavení, trávení nefunguje dle představ nebo kila jdou těžko dolů?
Co takhle si odlehčit?
Ozdravit svůj jídelníček a tím sami sebe?
A začít jíst více rostlinných jídel, kterou jsou dobře stravitelná, zdravá, výživná a chutná? Více informací
Poděkovat autorovi
Autor uvidí vaši zpětnou vazbu, což jej motivuje k další tvorbě.
Najděte si odlehčený recept prospěšný pro střevo. Máme jich stovky.
a zařaďte lahodná jídla podporující váš mikrobiom
Otestujte si své střevo
Rovnováha střevního mikrobiomu je zásadní pro naši fyzickou i psychickou pohodu. V tomto krátkém kvízu se dozvíte odhad, jak je na tom váš mikrobiom.
Chcete přidat komentář k článku?
Chceme sjednocenou diskusi, proto ji najdete u souvisejícího facebookového příspěvku a ne zde na webu.