O Superkvašácích

Jsme tu od toho, abychom budovali povědomí o střevním mikrobiomu a předávali tipy, jak ho ozdravit pomocí (nejen) kvašených potravin, a tak pomohli lidem získat zpět své zdraví a vitalitu.

Evča & Jirka – zakladatelé projektu Superkvašáci

Střevní mikrobiom se tvoří už v dětství

A právě proto je tak důležité věnovat pozornost tomu, co děti jedí a vybudovat u nich silný základ pro dobrou imunitu, zdraví a trávení.

Poškozený mikrobiom u dětí může zvýšit náchylnost k onemocněním v pozdějším věku, jako je např. astma, zánětlivá onemocnění střeva, diabetes nebo obezita (1, 2).

Nápad na e-book svačiny přišel od vás

Dostávali jsme spoustu dotazů od bezradných maminek na to, co udělat dětem za zdravé svačinky. Nejen jim, i sobě a tatínkům do práce. A protože každodenní svačiny mají velký vliv na náš střevní mikrobiom, který ovlivňuje vše od našeho zdraví, přes imunitu, trávení, až po pleť, náladu, energii a spánek, rozhodli jsme se, že vás to naučíme!

Chci jim dát to nejlepší – aby jim to chutnalo, ale zároveň je to i vyživilo a dodalo vše, co potřebují, včetně energie a síly. Ale nevím, jak na to a nemáte inspiraci. “

Jste ve stejné situaci? Pak máme radost, že tento e-book může pomoci i vám.